Sushi betyr ”sur smak”, der den eldste formen for sushi ble tilberedet med fermentert ris slik at sushien hadde en sur smak til seg. Originalt var det bare fisken som ble spist, mens risen ble kastet.

Sushi Oslo

Sushi betyr ”sur smak”, der den eldste formen for sushi ble tilberedet med fermentert ris slik at sushien hadde en sur smak til seg. Originalt var det bare fisken som ble spist, mens risen ble kastet. Sushi som vi kjenner til i dag er laget med risvineddik i risen for lengre holdbarhet, og derfor er det ikke lenger en sur smak til sushien. Mange tror at sushi bare består av rå fisk, noe som ikke er korrekt. Sushi kan også frityrstekes og inneholde kjøtt eller annen sjømat. Sushi er en samlebetegnelse for mange forskjellige typer sorter, der noen av de mest kjente undersortene er blant annet sashimi, nigiri, maki, futomaki, uramaki og temaki. Sushi Oslo trenden viser at nordmenn er veldig glade i å sushibiter med avokado. Avokado i sushien er noe som ikke stammer fra Japan, men noe som ble startet California, USA, og har spredt seg utover vesten som ild i tørt gress.

Starten og utviklingen av Sushi Oslo

Det har blitt snakk om at Sushi Oslo fikk sin utspring i begynnelsen av 80-tallet. Interessen for ny og spennende mat startet å blomstre, og nordmenn begynte å bli mer interessert i eksotisk mat fra Østen. Etter at nordmenn startet å dra på ferie til utlandet har folket startet å være mer interessert i utenlandske kulturer og normer, spesielt utenlandske og eksotiske matkulturer. Siden Sushi Oslo startet å blir en trend har det ikke vært nødvendig for folk å reise langt for å spise eksotisk mat, når de kan få servert autentisk og smakfull sushi i sin egen hjemby. Gjennom blomstringen av Sushi Oslo har nordmenn fått mer kjennskap til asiatiske matvaner, alt fra å spise wasabi til å bruke spisepinner til maten.
 

Ungdommen dominerer sushi Oslo

Ungdommen har startet å velge sushi framfor pizza, pølse og burger etter at Sushi Oslo trenden kom. Gå gjennom Oslo og du kan finne en sushirestaurant bak hvert hjørne. Hvorfor har Sushi Oslo blitt en så stor trend? Sushi er nemlig sosialt akseptert som sunn mat av dagens ungdom. Det er et sunnere alternativ til annen hurtigmat, og har derfor blitt en stor trend blant norske kostholdsentrerte ungdommer. Sushi er også en flott kilde for norske ungdommer til å spise sjømat, noe som man ikke har sett hos tidligere mattrender. En unik del av Sushi Oslo er at den startet å bygge popularitet hos unge folk først. Det har nemlig ofte vært unge folk som introduserer sushirestauranter til deres foreldre, noe som pleide å være stikk motsatt innenfor restaurantindustrien der det som regel var foreldre som introduserte nye restauranter for deres barn. Sushi Oslo har derfor fortsatt å økt popularitet hos norske familier takket være ungdommen og deres søk etter smakfull, unik, eksotisk og sunn mat.
Forsidebilde2_web-min

Ulike varianter av Sushi Oslo

Sushi kan inneholde mye forskjellige råvarer og kan bli servert i veldig ulike settinger. Man kan kjøpe det som billig hurtigmat med vennegjengen og nyte det i parken med en iskald Cola, eller man kan lage det hjemme på en fredagskveld – en mer fancy og eksotisk erstatning av tacofredag. Det er nemlig flere som lager sushi hjemme nå, siden det er så lett tilgjengelig å kjøpe utstyr som gjør det enkelt å lage sushi selv. Tidligere var det veldig mange som gjerne skulle laget sushi hjemme, men ikke visste hvordan. I dag er hjemmelaget sushi absolutt blitt en del av hverdagen til mange norske familier. En helt annen setting man finner i Sushi Oslo, er å få den beste sommerstemningen ved å besøke Nodee Sky for å sitte på deres 13. etasjes terrasse og smake på de ferskeste råvarene man kan finne i Sushi Oslo. Her er det bare å nyte Oslos fineste uteservering, der utsikten fra Barcode over Oslos hav og kystlinje er et storslått syn.
 

Sushi Oslo og Norges eksport av råvarer til resten av verden

Norges fantastiske kystlinje har gitt liv til den blomstrende eksporten av fersk sjømat, spesielt norsk laks. Sushi stammer fra Japan, et land som hyppig importerer norsk laks for å lage deres delikatesser i form av sushi og annen sjømat. Det gir nordmenn en stolthet å vite at hele verden spiser laks som kommer fra lille Norge. Derfor er det forventet at Sushi Oslo trenden bruker denne fantastiske råvaren til å imponere folket sitt med smakfull sushi som kommer rett fra Norges nasjonalskatt – nemlig laksen.
 

Nodee Sky – Sushi Oslos fineste uteservering

Nodee Sky Sushi Oslo imponerer med deres a la carte meny. De har mange ulike sushivarianter å velge mellom, fra tempura scampi til foie gras. For å komme deg til restauranten som er plassert på 13. og 14. etasje i en bygning på Barcode, går du først inn i en glassheis som frakter deg skrått oppover fra grunnetasjen helt til toppen. Heisen går i et moderat tempo slik at du kan nyte den fantastiske utsikten sammen med en stemningsfylt musikk som får deg til å føle at du svever. Når du har kommet til toppen kan du oppleve Nodee Skys uteservering, sitte komfortabelt på deres terrasse, og nyte deilig sushi og andre japanske retter sammen med forskjellige drinker og cocktailer man kan bestille i baren. Mat og drinker kan bli konsumert i godt selskap, med en enestående og unik utsikt i bakgrunnen. Mot kvelden kan du også oppleve idylliske farger fra Oslos vakre solnedgang som skaper den perfekte sommerstemningen.
 

Framtiden til Sushi Oslo

Sushi Oslo har en klar framtid der folket kommer til å konsumere mye sushi og lete etter steder som innoverer deres sushi til å krysse nye grenser. Fusion-sushi og crossovermat kommer til å bli mer ettertraktet i Sushi Oslo, og legger mye rom for norske kokker til å eksperimentere med å kombinere sushi med flere elementer fra forskjellige internasjonale matkategorier. Ulike eksempler på dette kan man finne internasjonalt, med sushi donut eller sushi burrito. I tillegg er folk også interesserte i kreative kombinasjoner av råvarer, innovative sauser og toppinger, i tillegg til en enestående presentasjon av maten. Det er ofte flammer, gass, røyk og lys involvert i de mest ekstravagante matpresentasjonene. Sushi Oslo vil stadig være i utvikling, og det blir spennende å se hvilke nye høyder denne trenden vil nå i framtiden.